آرتروسکوپی مچ پا
آیا می دانید آرتروسکوپی مچ پا به چه علت انجام می شود؟ پس از این جراحی نیاز به چه مراقبت هایی می باشد؟ در این مقاله دکتر هومن جولایی متخصص ارتوپدی به این دسته از سوالات شما پاسخ می دهند پس با ما همراه باشید.
گاهی به علت ضرباتی که به مچ پا وارد می شود، غضروف مفصلی مچ پا آسیب می بیند و که باعث احساس درد در هنگام حرکات مچ پا می شود.
آرتروسکوپی مچ پا یک روش جراحی می باشد که ابتدا جراح ارتوپد با استفاده از یک دوربین آسیب های مفصل مچ پا را بررسی می کند سپس با توجه به این شرایط، تکنیک خاصی از جراحی را به کار می برد و در نهایت از طریق یک وسیله کوچک جراحی، در مفصل مچ پا عمل جراحی انجام می گیرد.
موارد کاربردی آرتروسکوپی مچ پا
آرتروسکوپی می تواند برای تشخیص و درمان اختلالات مچ پا به کار برود. برخی از اختلالات مچ پا که با این روش قابل درمان هستند عبارتند از:
- آرتروز مچ پا: آرتروسکوپی مچ پا یک روش کم تهاجمی می باشد که گزینه درمانی مناسبی برای بیماران مبتلا به آرتروز مچ پا می باشد و حتی نتایج آن بهتر از تکنیک های باز جراحی می تواند باشد.
- شکستگی های مچ پا: به وسیکه آرتروسکوپی می توان میزان شکستگی های مچ پا را به دقت بررسی کرده و درمان مناسب را جهت رفع شکستگی استخوان ها انجام داد.
- بی ثباتی در عملکرد مچ پا: بی ثباتی در عملکرد مچ پا می تواند منجر به پیچ خوردگی مچ پا شود. تکنیک های آرتروسکوپی می توانند گزینه مناسبی برای درمان آن باشند.
- آرتروز فیبروز: در این حالت بافت زخمی داخل مچ پا ایجاد می شود که موجب سفت شدن و احساس درد در مچ پا می شود. یک گزینه مناسب برای درمان این مشکل آرتروسکوپی مچ پا می باشد.
- پارگی رباط: آرتروسکوپی مچ پا را همچنین می توان برای ترمیم پارگی رباط مچ پا به کار برد.
چه مدت پس از آرتروسکوپی مچ پا، بیمار می تواند به فعالیت های خود بپردازد؟
در اغلب موارد بیمار دو هفته پس از آرتروسکوپی مچ پا می تواند به محل کار خود بازگردد ولی در صورتی که بیمار می خواهد به فعالیت های ورزشی سنگین خود ادامه دهد بهتر است حداقل 4 تا 6 هفته پس از عمل جراحی از انجام آن خودداری کند.
اقدامات پس از آرتروسکوپی مچ پا
- تا چند روز پس از جراحی نیاز است بیمار با عصا و صندل مخصوص راه برود.
- بیمار بهتر است در حین راه رفتن با عصا وزن کمتری را بر روی مچ پا بیندازد.
- در اغلب موارد بیمار نیاز به بستری شدن ندارد و در همان روز جراحی مرخص می شود.
- پس از جراحی مچ پا پانسمان می شود تا تورم آن به مرور کمتر شود و نیازی به گچ گرفتن آن نیست.
- بیمار هنگام نشستن باید پاهایش را بالا قرار دهد.
- دقت کنید پانسمان روی مچ پا به هیچ وجه خیس نشود.
- به منظور تسکین درد تا چند روز داروی مسکن مصرف شود.
- تا یک هفته پس از عمل بیمار نباید راه برود یا ورزش کند.
- بهتر است تا یک ماه پس از جراحی از رانندگی خودداری شود.
برخی از خدمات دکتر جولایی جراح ارتوپد به شرح زیر هستند:
4 پاسخ
سلام من 2سال پیش از یه ساختمان 2 طبقه افتادم و با جفت پاهام به زمین برخورد کردم که باعث شکستگی جفت مچ پاهام شد و پایی چپ که هنگام سقوط با پاشنه پا به زمین خورد باعث خارج شدن مقداری از گوشت پام از ناحیه داخل پا زیر قوزک پام شد و پای راست با کف پا به زمین اثابت کرد که متاسفانه بعد از این حادثه فشار زیادی به مهرهای L3 و L2 قرار گرفت که مهره L3 رو به طور کامل از دست دادم خورد شد دو نخاع ام که خداروشکر بعد از جراحی و قرار دادن پلاتین بهبودی ام رو به دست آوردم من درد خیلی زیادی موقعه راهرفتن و ایستادن پس از یه تیام کوتاهی بین 1 الی 2 ساعت در قسمت مچ های پاهام دارم که باعث میشه حتی نتوانم وزن بدنم رو تحمل کنم تا برسه راه برم در تاریخ 25 آبان ماه 1401عمل جراحی انجام دادم و جفت پلاتین های پاهام رو که در قسمت مچ پاهام بود رو خارج کردم پس از مشارکت با دکترم که آیا با فیزیوتراپی و ورزش قادر هستم بهبودی ام رو به دست بیاورم و از این درد نجات پیدا کنم که دکترم جواب خیر رو دادن و گفتن بایید باز جراحی بشی و غضروف های مچ پاهام رو بتراشی. من سوال این هست آیا این عملمناسب هست یا خیر آیا درد که دارم بعد از تراشیدن غضروف های مچ پاهام درمان میشود به طور کامل یا خیر آیا شما با این جراحی موافقت برای بهبودی رو میکنید؟؟؟؟ با تشکر
با سلام
بنده فلوشیپ و متخصص زانو هستم، اما اگر پزشک شما توصیه کردند که جراحی انجام شود، حتما اقدام کنید.
جای نگرانی نیست.
موضوع: آسیب دیدگی غضروف مچ پا
سلام جناب دکتر
18 سال پیچ توی فوتبال مچ پام پیچ خورد. اون موقع خوب درمان نشد. الان (35 سالمه) هرسال داره دردم شدیدتر میشه. MRI گرفتم، به چندتا دکتر متخصص مچ پا نشون دادم، همشون گفتن آرتروسکوپی کنم، ولی گفتن به احتمال 60-70 درصد خوب میشه، ولی ممکنم هست بدتر ازین بشه و من اختلال حرکتی پیدا کنم. به همین خاطر جرات ریسک ندارم. این درد زندگیمو مختل کرده، نا امید شدم، ورزش، رانندگی، حتی راه رفتن هم برام سخت شده، به خاطر اینکه موقع راه رفتن پامو بد زمین میزارم (از درد) یکی دو ساله توی کف پام و ماهیچه های پشت ساقم و لگن و کمرم درد دارم، این دردها داره شدید میشه، نمیزاره بخوابم،
میخواستم ببینم آیا تنها راه آرتروسکوپی هست؟ راه بهتر و مطمئن تری وجود نداره؟
نظرتون در مورد اوزون یا تزریق PRP چی هست؟
من میخوام بدون درد (در قوزک پام) راه برم، و شبها درد و التهاب ماهیچه های پا و لگن نداشته باشم. آیا امکانش هست؟
با تشکر
سلام
با توجه به جواب ام آرای نوع درمان مشخص میشه
همچنین نیاز به معاینه از نظر سایر مشکلات همراه مثل سیاتیک دارین
تمام روشهای ذکر شده بخشی از راههای درمان هستن