درمان دیسک گردن در بیماران مبتلا به این عارضه، یکی از موضوعات بسیار مهم و چالش برانگیز است زیرا در برخی موارد با وجود عمل به توصیههای پزشک متخصص در این زمینه، ممکن است بهبودی کافی برای کاهش میزان درد حاصل نشود. امروزه با گسترش علوم پزشکی و درمانی، راهکارهای مختلفی برای درمان مشکلات مربوط به دیسک گردن در افراد فراهم شده است و بیماران میتوانند به کمک آنها، دردهای این عارضه را درمان کنند. تنوع تکنیکهای درمانی در این بیماری به گونهای است که افراد میتوانند با توجه به نوع و شدت این عارضه تحت مداوای آن قرار گیرند. ما در این مقاله قصد داریم به معرفی برخی از روشهای مهم برای درمان سریع دیسک گردن در افراد مبتلا به این اختلال میپردازیم.
اهمیت درمان سریع دیسک گردن در کاهش علائم و بهبودی کامل
دیسک گردن با علائم مختلفی در بدن ظاهر میشود و در اکثر موارد درد شدیدی را در این ناحیه ایجاد میکند. کاهش دامنه حرکتی و انتقال درد دیسک گردن به سایر بخشهای بدن از دیگر علائم مهم این عارضه هستند. درمان دیسک گردن علاوهبر کنترل نشانههای مربوط به این عارضه، باعث جلوگیری از پیشرفت این بیماری در بدن افراد میشود. این اختلال در موارد حاد، سیستم حرکتی بیمار را با مشکلات جدی روبه رو میسازد و مانع از انجام فعالیتهای عادی و روزمره آنها میشود. اقدام به درمان این عارضه در کوتاهترین زمان ممکن، باعث میشود که بیمار در زمان کمتری بهبود پیدا کند و درمان کامل آن با دشواریهای کمتری مواجه شود.
روش های غیرجراحی درمان سریع دیسک گردن
یکی از راهکارهای مناسب برای افرادی که به نوع خفیف این عارضه مبتلا شدهاند، استفاده از روشهای غیرجراحی برای درمان دیسک گردن است. این روشها معمولا در دسترس هستند و نسبت به سایر راهکارهای دیگر هزینه کمتری را برای بیماران ایجاد میکنند. در برخی موارد پزشکان با بررسی علائم مربوط به این اختلال به کمک تصویربرداری تخصصی، روشهای غیرجراحی را تجویز میکنند. برخی از مهمترین راهکارهای درمانی در این زمینه به شرح زیر است:
- فیزیوتراپی و تمرینات تقویتی
- ماساژ و تکنیکهای تخلیه عضلات
- درمانهای مکمل و جایگزین
۱- فیزیوتراپی و تمرینات تقویتی
فیزیوتراپی یک راهکار مناسب برای درمان مشکلات مربوط به دیسک گردن در بدن بیماران است. در این روش بیمار زیر نظر فیزیوتراپیست حرفهای قرار میگیرد تا متخصصان مربوط به این حوزه مناسبترین روشهای درمانی فیزیوتراپی را برای آن انتخاب کنند. در برخی موارد تشخیص پزشک این است که بیمار برخی حرکات تقویتی و اصلاحی را برای بهبود فرم ستون فقرات خود انجام دهد. نوع و تعداد تمرینات معمولا توسط پزشک تعیین میشود.
۲- ماساژ و تکنیکهای تخلیه عضلات
بسیاری از پزشکان برای درمان دیسک گردن، روشهای ماساژ درمانی را تجویز میکنند. انجام ماساژ باید توسط یک درمانگر حرفهای و متخصص در این زمینه صورت گیرد. این روش نوعی درمان سطحی محسوب میشود اما برای کسانی که به دیسک گردن خفیف دچار هستند، نتایج قابلتوجهی از بهبودی و کاهش میزان علائم این عارضه در بدن را به همراه خواهد داشت. این روش باعث کاهش میزان تنش و استرسهای عصبی در بدن افراد میشود. استفاده تکنیکهای تخلیه عضلات در جلوگیری از وارد شدن فشار عصبی به سیستم حرکتی افراد، نقش موثری را ایفا میکند.
۳- درمانهای مکمل و جایگزین
یکی از روشهای درمانی دیگر که اغلب به عنوان جایگزین سایر راهکارهای دیگر از آن استفاده میشود، مصرف داروهای گیاهی است. استفاده از داروهای گیاهی در طب سنتی نقش بسزایی برای کنترل میزان درد در بدن افراد مبتلا دیسک گردن را خواهد داشت. توجه به رژیم غذایی مناسب و استفاده از محصولات حاوی کلسیم نیز باعث کاهش و درمان علائم این بیماری در بدن افراد میشود.
روش های درمان سریع دیسک گردن با جراحی
در مواردی که دیسک گردن در شرایط حاد قرار بگیرد، پزشک از روشهای درمان سریع برای بهبود این عارضه استفاده میکنند. درمان سریع شامل روشهای جراحی است که اغلب درد دیسک را بهطور قطعی از بین میبرد. برخی از مهمترین جراحیهای مربوط به این عارضه عبارتاند از:
- میکروسکوپی و میکرودیسککتومی
- لامینوپلاستی
- فیوژن و جراحی تراریختگی
۱- میکروسکوپی و میکرودیسککتومی
جراحی میکروسکوپیک به روش میکرودیسککتومی یکی از روشهای مناسب برای درمان سریع دیسک گردن در بیماران است. هدف اصلی این عمل کاهش میزان فشار بر بخشهای مختلف گردن است که به کمک ایجاد یک شکاف یا حفره کوچک انجام میشود. عمل میکروسکوپیک میکرودیسککتومی دوره بهبودی بسیار کوتاهی دارد و نسبت به سایر روشهای دیگر، عوارض کمتری را برای افراد ایجاد میکند.
۲- لامینوپلاستی
یکی از جراحیهای دیگر برای درمان دیسک گردن، عمل لامینوپلاستی است. این جراحی با هدف برداشتن لامینهها در گردن انجام میشود و به کمک آن، کانال نخاعی فضای مناسبتری را کسب میکند. لامینوپلاستی در کاهش میزان فشارهای وارده بر دیسک گردن نقش موثری دارد و باعث ازبین بردن قسمتهای آسیبدیده در گردن میشود.
۳- فیوژن و جراحی تراریختگی
در روش فیوژن، پزشک از برخی ابزار مختلف همچون پیچ و مهره برای ایجاد اتصال مناسب با استخوانهای گردن استفاده میکند. در این جراحی نقاط آسیبدیده گردن حذف میشوند تا فرآیند ترمیم آن به کمک پیوند استخوان صورت گیرد. این عمل دیسک گردن حاد یا پیچیده را بهطور قطعی درمان میکند.
مدت زمان بهبودی دیسک گردن
تعیین زمان بهبود دیسک گردن باتوجه به عوامل مختلفی صورت میگیرد. در برخی موارد افراد به نوع خفیف این عارضه دچار هستند و با انجام چند تمرین ساده، مشکلات مربوط به این بیماری در بدن آنها درمان پیدا میکند. در موارد دیگر، افرادی که نوع شدید این بیماری مبتلا شدهاند، ممکن است با انجام روشهای درمانی غیرجراحی به نتیجه خاصی نرسند و لازم شود که از راهکارهای تهاجمی همچون عمل جراحی استفاده شود. بررسی زمان بهبود دیسک گردن متناسب با شرایط جسمانی بیمار و روش بهبودی تعیین میشود اما بهطور کلی برای درمان این عارضه بین ۵ الی ۶ هفته زمان نیاز خواهد بود.
انتخاب روش درمانی درست برای درمان سریع دیسک گردن
در برخی موارد ممکن است افراد از انجام یک روش درمانی نتایج مورد انتظار خود را دریافت نکنند. تشخیص پزشک متخصص در این زمینه و انتخاب شیوه درمان این عارضه نقش مهمی در بهبود سریع این بیماری خواهد داشت. پزشک با بررسی شدت این اختلال و ارزیابی نواحی آسیبدیده، یکی از روشهای تهاجمی یا غیرتهاجمی را بیمار در نظر میگیرد. عدم انتخاب روش درمانی مناسب و سریع برای دیسک گردن ممکن است باعث بروز مشکلات جدی در بدن افراد شود و علائم این بیماری را تشدید کند.
در نهایت…
انتخاب روش درمان دیسک گردن یکی از موضوعات بسیار مهم است که معمولا توسط پزشکان متخصص در این حوزه انجام میشود. پزشک با بررسی شدت این عارضه بهترین و درمان را برای بهبود این بیماری در نظر میگیرد. روشهای درمان این عارضه به دو نوع جراحی و غیرجراحی تقسیم میشوند. در مواردی که بیمار در شرایط دشوارتری قرار بگیرد، بهترین گزینه برای درمان سریع دیسک گردن، انجام جراحی است.
*~ سوالات متداول درباره روش های درمان دیسک گردن ~*
دیسک گردن یکی از اختلالات شایع در میان بسیاری از افراد است که به کمک برخی روشهای مختلف درمان پیدا میکند. استفاده از راهکار تهاجمی و غیرتهاجمی ازجمله موارد موثر در درمان مشکلات مربوط به این بیماری هستند.
بهترین روش درمان دیسک گردن را پزشک به کمک تشخیص و بررسی شدت این عارضه در بدن انتخاب میکنند. روشهای درمانی این بیماری در هر فرد متفاوت است و احتمال دارد گروهی از بیماران با انجام فیزیوتراپی به بهبودی کامل دست پیدا نکنند.
استفاده از کمپرس آبسرد یا آبگرم در هر ۲۰ دقیقه، باعث کاهش میزان درد در بدن افراد میشود. افراد میتوانند با القای حرارت به ناحیه آسیبدیده، علائم مربوط به این بیماری را کاهش دهند.