سندرم-تونل-کارپ

علائم و درمان سندرم تونل کارپ

یکی از سوالات مرسوم در ارتباط با سندرم تونل کارپ یا CTS این است که این بیماری چه علائمی دارد؟ چگونه آن را تشخیص دهیم و درمان کنیم؟ در ادامه با ما همراه باشید تا به سوالات شما پاسخ دهیم.

سندرم تونل کارپ چیست؟

سندرم تونل کارپ در واقع چسبندگی و تنگی تونل کارپ است. تونل کارپ در واقع در ناحیه مچ دست ما وجود دارد و بیمارانی که دچار سندرم تونل کارپ می شوند معمولا دچار درد شدید در ناحیه انگشتان می شوند، این درد به صورت گزگزو بی حسی می باشد و می تواند زندگی روزمره بیمار را دچار اختلال کند.

با افزایش این درد بیمار کم کم احساس می کند که قادر به بلند کردن وسایل به صورت طبیعی نیست و در اصطلاح توان و قدرت دست بیمار رو به کاهش می رود. بنابراین اگر فردی دچار درد در ناحیه دستانش است، اگر احساس می کند نوک انگشتانش دچار مور مور می شود حتما باید به پزشک متخصص ارتوپدی مراجعه کند. در چنین حالتی یکی از تشخیص هایی که پزشک می دهد و عمدتا شایع می باشد، سندرم تونل کارپ است.

چگونه سندرم تونل کارپ تشخیص داده می شود؟

تشخیص زود هنگام سندرم تونل کارپ به شما کمک می کند تا با استفاده از درمان های غیر جراحی و به وسیله دارو درمان شود. برای تشخیص هم حتما باید نوار عصب و عضله از بیمار تهیه شود. اگر در نوار عصب بیماری، سندرم تونل کارپ پیشرفته گزارش شود، حتما باید جراحی شود.

سندرم-تونل-کارپ

علت اصلی سندرم تونل کارپ

بیشتر موارد سندرم تونل کارپ توسط ترکیبی از عوامل ایجاد می شود. مطالعات نشان می دهد که زنان و افراد مسن بیشتر به این بیماری مبتلا می شوند.

سایر عوامل خطر برای سندرم تونل مچ دست عبارتند از:

  • وراثت این احتمالاً یک عامل مهم است. تونل کارپ ممکن است در برخی افراد کوچکتر باشد یا تفاوتهای آناتومیکی وجود داشته باشد که میزان فضای عصب را تغییر می دهد – و این صفات می توانند در خانواده ها ایجاد شوند.
  • استفاده مکرر از دست تکرار حرکات یا فعالیت های مشابه دست و مچ در مدت زمان طولانی ممکن است باعث تشدید تاندونهای مچ دست شود و باعث تورم شود که بر عصب فشار وارد می کند.
  • موقعیت دست و مچ انجام فعالیت هایی که شامل خم شدن شدید یا کشیدگی دست و مچ دست به مدت طولانی است می تواند فشار بر عصب را افزایش دهد.
  • بارداری تغییرات هورمونی در دوران بارداری می تواند باعث تورم شود.
  • شرایط سلامتی دیابت، آرتریت روماتوئید و عدم تعادل غده تیروئید شرایطی هستند که با سندرم تونل مچ دست همراه هستند.

بیشتر بخوانید: آرتروسکوپی مچ دست

علائم سندرم تونل کارپ

علائم سندرم تونل کارپ ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • بی حسی، سوزن سوزن شدن، سوزش و درد – عمدتا در انگشت شست و اشاره ، وسط و انگشتان حلقه
  • گاهی اوقات احساس شوک مانند می شود که به انگشت شست و اشاره، وسط و انگشتان حلقه می رسد
  • درد یا سوزن سوزن شدن که ممکن است تا ساعد به طرف شانه حرکت کند
  • ضعف و دست و پا چلفتی در دست – این امر ممکن است انجام حرکات خوب مانند بستن لباس را با مشکل مواجه کند
  • رها کردن چیزها – به دلیل ضعف ، بی حسی یا از دست دادن حس عمقی (آگاهی از محل دست شما در فضا)
 سندرم تونل کارپ

در بیشتر موارد، علائم سندرم تونل کارپ به تدریج – بدون آسیب خاصی شروع می شود. بسیاری از بیماران متوجه می شوند که علائم آنها در ابتدا ظاهر می شوند و از بین می روند. با این حال، با بدتر شدن وضعیت ، علائم ممکن است بیشتر دیده شود یا ممکن است برای مدت زمان طولانی ادامه یابد.

درمان سندرم تونل کارپ

در صورتی که این بیماری در مراحل اولیه تشخیص داده شود با استفاده از مصرف دارو درمان می شود در غیر این صورت نیاز به جراحی دارد.

جراحی سندرم تونل کارپ چگونه انجام می شود؟

امروزه تکنیک های جراحی بسیار پیشرفته ای برای این بیماری وجود دارد، در روش جراحی ابتدا یک برش بسیار کوچک حدود ۰.۵ تا ۱ سانتی متر بر روی کف دست بیمار ایجاد می شود سپس با استفاده از این برش کوچک، متخصص ارتوپدی آزاد سازی سندرم تونل کارپ را برای بیمار انجام می دهد. این عمل جراحی به شکل سرپایی انجام می شود و بیمار نیازی به بستری ندارد، تقریبا سه ساعت پس از عمل بیمار از کلینیک مرخص خواهد شد، نیازی به گرفتن آتل و یا گچ گیری پس از عمل سندرم تونل کارپ وجود ندارد و تقریبا پس از حدود ۴ ساعت بیمار متوجه خواهد شد که حالت بی حسی در انگشتانش رو به کاهش است و خیلی سریع حالت طبیعی شدن خود را احساس می کند.

پس اگر دچار درد در نوک انگشتان، بی حسی، خواب رفتن، گزگز و یا کاهش قدرت و توان دستانتان شده اید، حتما به بهترین متخصص ارتوپدی مراجعه کنید. در مراحل اولیه درمان به صورت دارو درمانی است، اگر نیاز به عمل جراحی هم داشته باشید هیچ گونه ترسی وجود ندارد، یک عمل جراحی سرپایی بر روی بیمار انجام می شود و تونل کارپ بیمار آزاد خواهد شد.

اگر بیماری نیاز به جراحی سندرم تونل کارپ داشته باشد و جراحی نشود، چه اتفاقی می افتد؟

اگر بیمار نیاز به عمل جراحی داشته باشد و جراحی انجام نشود پس از یک مدت، عصب دست بیمار آتروفی می شود، تحلیل رفته، عضلات به طور کامل از بین می روند و دست یک حالت چنگکی به خود می گیرد که این حالت غیر قابل برگشت است و دیگر کاری برای بیمار نمی توان انجام داد.

خاتمه

پس هیچ نیازی به نگرانی و ترس در میان بیماران نیست و در صورت مشاهده علائم سندرم تونل کارپ حتما به پزشک تان مراجعه نمایید و مطمئن باشید که این بیماری به سرعت و به راحتی و بدون درد و ناراحتی قابل درمان است. در صورتی که نیاز به کسب اطلاعات بیشتر دارید با شماره های موجود در سایت دکتر هومن جولایی تماس حاصل فرمایید.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه + 14 =