عمل-نکروز

علت سیاه شدن استخوان لگن چیست؟

آیا می دانید نکروز یا همان سیاه شدن استخوان لگن چرا اتفاق می افتد؟ به طور کلی چنانچه کوچکترین اختلالی که در گردش جریان خون ایجاد شود در نهایت منجر به نکروز و ا همان سیاه شدن استخوان لگن می شود. مقاله ای که در پیش رو دارید در صدد هست به بیماری نکروز (سیاه شدن استخوان لگن و یا سر استخوان) بپردازد. در این مقاله علل، عوامل و به طور کلی هر اطلاعاتی که به نکروز مربوط باشد را خدمت شما عزیزان ارائه خواهد داد.

نکروز

چرا استخوان لگن سیاه می شود؟

در جریان خون اگر کوچکترین اشکالی پیش بیاید موجب می شود که خون در مسیر خود به استخوان لگن نرسد در نتیجه استخوان لگن دچار تیرگی می شود ( در اصطلاح می گوییم سیاه شده است.) پس از آنکه این استخوان سیاه شد تمام حیات خود را از دست می دهد و دیگر هیچگونه مقاومتی در برابر وزن و ضربه نخواهد داشت. همین مساله موجب می شود به مرور از حالت گردی و دایره ای خود تغییر حالت داده و در انتها از شکل اصلی خود خارج شود.

نکاتی در خصوص استخوان لگن و علل سیاه شدن آن

  • استخوان یک بافتی سخت و محکم در بدن است که علیرغم تمامی سختی که دارد اما همچون سایر اعضای بدن برای اینکه بتواند حیات خود را حفظ کند باید از مواد غذایی تغذیه کند و از آن مهم تر به اکسیژن نیازمند است.
  • در همه ی بدن تمامی اکسیژنی که به اعضا و جوارح مختلف می رسد صرفا از طریق خون منتقل می شود. به همین جهت خونی که به مفصل ران ها و لگن می رسد به هر دلیلی اگر منقطع گردد در نهایت شاهد این خواهیم بود تمامی اعضایی که از تغذیه محروم می شوند به مرور زمان از کارایی و استقامت لازم بیفتند و به عضوی مرده و بی خاصیت تبدیل شوند.
  • استخوان لگن نیز از این قاعده مستثنا نیست و همین اتفاق ممکن است برای این عضو بیفتد.
  • متاسفانه لگن و ران ها صرفا یک مجرای خون رسانی ( رگ هایی که به این بخش های بدن ختم می شوند) دارند. به همین جهت اگر همین یک مجرا با مشکلی مواجه گردد دیگر هیچ راه دیگری وجود ندارد که این کمبود را جبران کند و تا مدتی وظیفه تغذیه سراستخوان را به عهده بگیرد.

بیشتر بخوانید: آرتروسکوی لگن چیست؟

  • یکی از نقاط مبهمی که در بیماری نکروز وجود دارد این است که عللی که در شکل گیری این بیماری نقش دارند بر ما پوشیده اند و ما نمی توانیم تبیین درستی از علل این بیماری داشته باشیم. تمام چیزی که ما می دانیم این است که بر اساس مکانیسمی عروق خونی منتهی به لگن و ران ها مسدود شده و در انتها این مشکل را برای افراد ایجاد می کند. تنها چیزی که ما می توانیم از نشانه های این بیماری استنباط کنیم این است که برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری باید تمامی عللی که موجب می شوند راه رگ های خونی ران و لگن بسته شود را از بین ببریم تا از وقوع احتمالی این اختلال جلوگیری کنیم.
قبل و بعد از نکروز

چگونه می توانیم احتمال ایجاد بیماری نکروز را کاهش دهیم؟

  1. اولین اقدامی که می توانیم انجام دهیم این است که از مصرف مشروبات الکلی پرهیز کنیم.
  2. دومین راه برای دوری از دچار شدن به نکروز عدم استعمال دخانیات از جمله سیگار و قلیان و دیگر مواد تخدیر کننده است که این مواد باعث می شوند تمام سیستم بدن به هم بریزد و عملکرد طبیعی خود را نداشته باشد.
  3. اگر به هر دلیلی در استخوانی که در لگن وجود دارد شکستگی ایجاد شود و یا مفصل ران به اصطلاح در برود باعث می شود رگ ها دچار اشکال شوند.
  4. در برخی از موارد ممکن است مفصل ران دچار عفونت شود. در این مواقع با پیگیری های مستمر باید از بروز مشکلات جدی تر جلوگیری کنید.
  5. در برخی از موارد نوازادان در هنگام تولد مفصل ران شان در می رود. در این زمان باید اقدامات لازم برای درمان و یا پیشگیری از این بیماری انجام شود.
  6. عده ای هستند که به طور حرفه ای و مستمر غواصی می کنند. در این افراد احتمال ابتلا بسیار افزایش یافته و منجر به ایجاد این بیماری می شود.

از کجا بدانم مفصل و استخوان لگن من سیاه شده است یا خیر؟

واقعیت این است که برای تشخیص باید حتما عکس های رادیولوژی وجود داشته باشند تا یقین پیدا کنیم. اما به هر صورت نشانگانی که برای این بیمای وجود دارد این است که در ابتدای مسیر ابتلا صرفا درد هایی در مفصل ران ها و نیز کشاله ران وجود دارد کم کم به مرور که این بیماری پیشرفت می کند به مرحله ای می رسد که دردها شدت یافته تا جایی که حتی دیگر راه رفتن برای بیمار بسیار سخت و دردناک بوده و در این زمان دیگر متخصص ارتوپدی باید معاینات لازم را داشته باشد.

علائم سیاه شدن استخوان لگن

سیاه شدن استخوان ران یا لگن چگونه درمان می شود؟

در بسیاری از موارد تنها راه درمان جراحی است. یکی از نکاتی که باید در نظر داشته باشید این است که این بیماری همچون تمامی بیماری های دیگری که وجود دارد اگر در مراحل ابتدایی تشخیص داده شود مراحل و روند درمانی بسیار ساده و اقدامات کمتری برای از بین بردن نشانگان بیماری وجود خواهد داشت. در این بیماری اگر نکروز بسیار پیشرفت کرده باشد پزشک دیگر نمی تواند برای استخوان لگن و مفصل کاری کند. در این زمان باید از طریق تعویض مفصل لگن این بیماری را از بین برد.

خاتمه

در پایان امیدواریم در این مقاله اطلاعات سومندی ارائه شده باشد تا عزیزان بتوانند با همین سطح از آگاهی ها در جهت جلوگیری و یا تشخیص لازم این بیماری، گام بردارند. البته که در هر یک از افراد علل و نشانگان متفاوتی دخیل هستند و هریک از افراد باید تحت مشاوره ها و معاینات مخصوص به خود باشند. ولی داشتن اطلاعات کلی می تواند روند درمان را تسریع بخشد.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 + سه =