انحراف شست پا
علائم انحراف شست پا چیست؟
آیا انحراف شست پا قابل درمان می باشد؟
در ادامه با ما همراه باشید تا در رابطه با انحراف شست پا یا هالوس والگوس مطالبی را برایتان ارائه دهیم.
انحراف شست پا یا هالوس والگوس نوعی بیماری است که در میان افراد جامعه به خصوص خانم ها شایع است و از آنجایی خانم ها به زیبایی خود اهمیت بسیاری می دهند بسیاری از آنها برای درمان انحراف شست پا به جراح ارتوپد مراجعه می نمایند.
علائم بیماری انحراف شست پا
- مهمترین علائم این بیماری به صورت کج شدن انگشتان در ناحیه شست پا می باشد که می تواند به صورت دوطرفه یا یک طرفه خودش را نشان دهد ولی در اغلب موارد به صورت دوطرفه خودش را نشان می دهد. از نظر جنسیت هم بیشتر در خانم ها انحراف شست پا قابل مشاهده می باشد. گاهی موارد هم انحراف شست پا به قدری شدید است که باعث کج شدن یا انحراف در انگشتان کناری شست پا هم می تواند شود.
- گاهی انحراف شست پا علاوه بر مشکلات ظاهری می تواند موجب بروز درد هم شود به طوری که بیمار از نظر راه رفتن دچار مشکل می شود و حرکات بیمار دچار اختلال می شود.
بنابراین به طور خلاصه می توان بیان کرد که علائم بیماری هالوس والگوس شامل دو دسته ی زیر باشد:
- داشتن ظاهری زشت که همراه با کجی در انگشتان شست پا و انگشتان کناری می باشد.
- بروز درد و اختلال در راه رفتن فرد
علت انحراف شست پا
- عمده ترین علتی که منجر به بروز بیماری انحراف شست پا یا هالوس والگوس می شود مسائل ژنتیکی و ارث می باشد.
- علت دیگری که موجب انحراف شست پا می شود و قابل پیشگیری نیز است، مربوط به صافی کف پا می شود. بسیاری از افرادی که دچار صافی کف پا هستند می توانند به انحراف شست پا دچار شوند به همین علت بررسی وضعیت پای اطفال بسیار اهمیت دارد چون ممکن است به دلیل صافی کف پا در سنین بزرگسالی مبتلا به هالوس والگوس شوند بنابراین صافی کف پا نیاز به درمان دارد.
- استفاده از کفش های نامناسب به خصوص در خانم ها می تواند منجر به انحراف شست پا نیز شود. این کفش ها اغلب دارای پنجه های جمع شده و نوک های تیز هستند که باعث جمع شدن ناحیه انگشتان پا و شست می شود و در دراز مدت می تواند سبب تخریب و کج شدن انگشان پا شود.
درمان انحراف شست پا
درمان ها عموما در دو گروه افراد مورد بررسی قرار می گیرد:
- درمان انحراف شست پا در جوانان: اغلب در جوانان از درمان های غیرجراحی استفاده می شود زیرا انجام جراحی در جوانان مبتلا به هالوس والگوس اغلب همراه با عود بیماری است بنابراین در افراد جوان مگر در موارد خاص از جراحی برای درمان انحراف شست پا استفاده نمی شود و درمان به صورت غیر جراحی می باشد که عبارتند از:
- استفاده از کفش هایی که قسمت جلویی کفش پهن است.
- کفش هایی که کف طبی دارند و فاقد کف خشک هستند.
- استفاده از ژل های لای انگشتی به منظور ایجاد فاصله بین انگشتان پا.
- مصرف قرص های غضروف ساز و کلسیم
- انجام حرکات ورزشی مناسب
- درمان انحراف شست پا در افراد میانسال و مسن: در افراد مسن و میانسال در صورتی که انحراف شست پا شدید و همراه با درد باشد در اغلب موارد جراحی مورد نیاز است. جراحی هم به این صورت است که ناحیه کج از شست پا استخوان تراشیده می شود و در نهایت برجستگی و قوز ناحیه پا اصلاح می شود. پس از جراحی انحراف شست پا اغلب نیاز به گچ شدن شست پا نمی باشد. تا دو هفته هم نیاز است بیمار از راه رفتن زیاد بر روی شست پای خود خودداری نماید. همچنین در صورتی که جراحی تحت نظر متخصص ارتوپدی حاذق و به شکل صحیح انجام گیرد احتمال عود بسیار بعید است.
نتیجه گیری
بیماری انحراف شست پا که در اصطلاح علمی هالوس والگوس نامیده می شود نوعی بیماری است که در جوانان و افراد میانسال رخ می دهد. این بیماری به دلایل مختلفی از قبیل ارث، استفاده از کفش نامناسب و حتی رژیم غذایی نامناسب هم می تواند رخ دهد. همچنین درمان انحراف شست پا در جوانان به صورت غیرجراحی و در افراد میانسال و مسن به صورت جراحی می باشد.