درمان آرتروز کمر
آرتروز واژه ای است که وقتی می شنویم شاید بیشتر به افراد مسن و میانسال فکر کنیم ولی جالب است بدانید که ۵۰ درصد از انواع آرتروز در جوانان اتفاق می افتد به خصوص در زندگی ماشینی و روزمره امروزه بروز آن رو به افزایش است. نشستن های طولانی مدت به خصوص در وضعیت های غیر علمی، ایستادن طولانی مدت در یک محل و مجموعا فرم بد نشستن و کار کردن می تواند به تدریج پیشرفتی را در تخریب مفاصل بین مهره ای ایجاد کند که نهایتا موجب درد در ناحیه کمر و آرتروز کمر شود.
تشخیص آرتروز کمر
این دسته از بیماران معمولا درد کمر را نادیده می گیرند. در عکس ساده از ستون فقرات ممکن است آرتروز کمر به صورت درجاتی از افزایش دانسیته مشاهده شود که این اغلب در افراد مسن قابل مشاهده است و در جوانان معمولا چیزی مشاهده نمی شود.
بنابراین با تشخیص درست آرتروز کمر می توان رویکرد درمانی مناسب به کار برده شود بنابراین برای تشخیص آن لازم است افراد به بهترین جراح ارتوپد مراجعه نمایند.
برای نحوه انتخاب بهترین جراح برای درمان آرتروز کمر می توانید به مقاله بهترین متخصص ارتوپد در کرج مراجعه نمایید.
علائم آرتروز کمر
آرتروز کمر یکی از علل شایع در بیمارانی است که به متخصص ارتوپد مراجعه می نمایند. بیمارانی که مبتلا به آرتروز کمر هستند غالبا درد را به صورت موضعی در کمر احساس می کنند. این بیماران یک خشکی صبحگاهی را در کمر خود احساس می کنند که این خشکی می تواند بین ۵ تا ۳۰ دقیقه ادامه یابد و به مرور با انجام فعالیت های روزانه کمتر شود.
بیمارانی که مبتلا به آرتروز کمر هستند حین خم شدن به چپ یا راست و گردش کمر، درد را احساس می کنند. دردی که می تواند با ایستادن یا نشستن طولانی مدت تشدید شود.
بنابراین در صورتی که طولانی مدت می ایستید یا می نشینید و احساس کمردرد می کنید ممکن است به علت آرتروز کمر باشد.
آرتروز کمر در دو طرف ستون فقرات و خود موضع درد ایجاد می کند که این درد می تواند تا پهلوها هم انتشار یابد البته ناحیه انتشار درد آرتروز کمر می تواند حتی تا پشت پاها، پشت ران و جلون آن هم انتشار یابد ولی عمده درد آرتروز کمر به صورت خشکی و درد در ناحیه کمر می باشد.
دلایل بروز آرتروز کمر
مهره های کمر به جز محلی که بین آنها دیسک است و روی هم قرار گرفته اند در دو مفصل کناری با هم ارتباط دارند یعنی دو مفصلی که در دو طرف مهره ها هستند که تخریب این مفصل می تواند موجب بروز آرتروز کمر شود و در بیمارانی که آرتروز کمر دارند علل مختلفی می تواند موجب تخریب مفصل شود.
درمان آرتروز کمر
درمان آرتروز کمر با توجه به در نظر رفتن وضعیت بیمار و شدت تخریب مفصل صورت می گیرد که عبارت است از:
- انجام فیزیوتراپی
- اقدامات لیزر تراپی
- مصرف داروهای مناسب تحت نظر متخصص ارتوپد
- در مواردی که آرتروز کمر شدید باشد ممکن است نیاز به جراحی باشد.
- درمان هایی به صورت تزریق داخل مفصل یا بلوک اعصابی که سبب بروز درد می شوند.
نتیجه گیری
آرتروز کمر از شایع ترین انواع آرتروز می باشد که علاوه بر افراد مسن و میانسال بسیاری از جوانان را نیز درگیر کرده است. درد آرتروز بسیار ناراحت کننده می باشد بنابراین توصیه می شود افراد در صورتی که علائم آرتروز کمر را مشاهده کردند هر چه سریعتر به متخصص ارتوپدی جهت درمان آرتروز کمر مراجعه نمایند.
سایر خدمات دکتر هومن جولایی جراح ارتوپد در کرج: