آرتروسکوپی-لگن

آرتروسکوپی لگن چیست؟

اگر کمی به قبل از پیشرفت تکنولوژی در دنیای پزشکی کنونی برگردیم به این نتیجه می رسیم که چگونه گسترش دانش توانسته زندگی بشر را تا حد زیادی متحول کند و در واقع با پیشرفت علوم پزشکی کیفیت زندگی انسان ها بهتر شده و مواجه با بیماری ها دیگر به مانند قبل امری واهمه آور نیست. حال دیگر با بازتولید علوم پزشکی روش های نوینی برای انجام جراحی های راحت و سبک تر و همچنین دارای دوره نقاهت کمتر و بهبودی هر چه سریع تر به وجود می آید که جهان را به جای بهتری برای زیستن تبدیل می کند.
ما در این مقاله سعی در تشریح پیرامون روشی کارآمد در جراحی مفصل داشته ایم که توانسته دغدغه بسیاری از افراد را در خصوص لزوم انجام جراحی های تهاجمی پر خطر برطرف کند و راه سریع تر و در عین حال نتیجه بخش تری را ارائه دهد. ما در این مقاله به چگونگی جراحی آرتروسکوپی به طور عام و جراحی آرتروسکوپی لگن به طور خاص پرداخته ایم. اگر شما خواننده عزیز در ناحیه لگن احساس درد می کنید، اما می دانید این درد ها احتیاجی به جراحی تعویض مفصل لگن ندارند، خواننده این مقاله باشید:

آرتروسکوپی چیست؟

این جراحی در واقع نمود نوعی پیشرفت شگرف در دنیای پزشکی است. جراحی هایی آتروسکوپی با ایجاد تصویری روشن از مفاصل این امکان را به جراح می دهد تا ضمن بررسی موقعیت و وضعیت مفاصل بیمار بتواند به راحتی مشکل را برطرف کرده و جراحی را انجام دهد. گرچه این نوع روش جراحی در ناحیه زانو و شانه متداول است، اما از آن برای تسکین درد های ناحیه لگن نیز استفاده می شود. دوربین تعبیه شده در دستگاه آرتروسکوپی موجب هدایت هر چه بهتر پزشک در عمل جراحی می شود.
آرتروسکوپی لگن به دلیل اینکه نوعی جراحی نیمه تهاجمی است، طول درمان کمتری داشته و به علت سرعت بیشتر نسبت به روش تعویض مفصل طرفداران بیشماری دارد.
باید توجه داشته باشید در صورتی که پزشک شما را کاندید قطعی جراحی تعویض مفصل نداند، این روش جراحی می تواند برای تسکین درد های شما بسیار مفید باشد.

دکتر هومن جولایی
دکتر هومن جولایی

کاربرد آرتروسکوپی چیست؟

  • با کمک آرتروسکوپی می توانیم بافت های آسیب دیده را از روی مفاصل لگن برداریم.
  • آرتروسکوپی برای درمان اولیه آرتروز مفید است.
  • اگر بخشی از غضروف و یا استخوان شکسته باشد و درون مفصل باشد با آرتروسکوپی میتوان مشکل را برطرف کرد.
  • اگر قسمت بیرونی مفصل ران دچار التهاب شده باشد.
  • ممکن است بیمار دچار گیر افتادگی مفصل لگن شده باشد به طوری که هنگام راه رفتن احساس درد بکند در این صورت با آرتروسکوپی میتوان به درمان پرداخت.
آرتروسکوپی لگن جراحی است که حتما باید توسط یک متخصص ارتوپد با تجربه و با مهارت انجام شود . دکتر هومن جولایی متخصص ارتوپد و جراح ارتوپد آرتروسکوپی را با تخصص ویژه ای انجام می دهد. جهت مشاوره و رزرو وقت قبلی می توانید با شماره هایی که در داخل سایت است تماس حاصل فرمائید .

چرا باید برای تسکین درد در ناحیه لگن از آرتروسکوپی استفاده کرد؟

اگر بیمار در ناحیه لگن دردی احساس کند که درمان آن به روش هایی نظیر: تزریق، فیزیوتراپی و دارو درمانی امکان پذیر نباشد جراح این جراحی را به بیمار پیشنهاد خواهد داد. چرا که انجام این جراحی موجب کم شدن التهاب و تسکین درد بیمار خواهد شد.

جراحی آرتروسکوپی لگن چگونه انجام می شود؟

آنچه در وهله اول توسط جراح انجام می شود کشیدگی پا قبل از جراحی برای ایجاد بهترین زاویه جهت ورود دستگاه آرتروسکوپ است.
در مرحله بعد پزشک با دستگاه آرتروسکوپ که مجهز به دوربین با روشنایی زیاد است بخش های مختلف لگن را مورد بررسی قرار می دهد. در این جراحی، جراح با ایجاد سوراخ در قسمت بالای ران به خوبی از طریق دوربین مفاصل لگن را بررسی می کند، از این رو اگر آسیبی را در این ناحیه مشاهده کند به جراحی آن می پردازد.

ریکاوری آرتروسکوپی لگن چگونه می باشد؟

به دلیل این که آرتروسکوپی لگن یک جراحی سرپایی می باشد، بیمار می تواند در روز عمل با تجویز پزشک مرخص شود. بعد از این که جراحی به اتمام رسید بایستی بیمار از داروهای مسکن استفاده کند. این دردها امکان دارد چندین روز پس از جراحی به صورت کامل از بین روند .

آرتروسکوپی-لگن
آرتروسکوپی-لگن

نتیجه دهی جراحی آتروسکوپی لگن

گرچه با این جراحی میزان بهبودی آرتروز همچنان مسکوت مانده است، اما آنچه آمار بیان می کند بهبودی ۸۵ تا ۹۰ درصدی بیماران از این جراحی است. بیمارانی که این جراحی را انجام داده اند می توانند بعد از پایان جراحی به فعالیت های معمول خود باز گشته و بهبودی کامل را بدست آورند. اما اگر در مواقعی به علت آسیب دیدگی شدید جراح زمان درمان طولانی تری را برای بیمار تشخیص دهد، بیمار باید با توجه به توصیه های جراح از نکات گفته شده پیروی کند و تا زمان مشخص شده توسط پزشک از فعالیت های سنگین اجتناب کند.

عوارض جراحی آتروسکوپی لگن

اغلب جراحی های مفصل با برخی از عوارض همراه است، اما نکته حائز اهمیت در این خصوص مراجعه به بهترین جراح ارتوپد است، تا این جراحی با کمترین عوارض صورت گیرد. اما از عوارض احتمالی می توان ایجاد آسیب به اعصاب و رگ های خونی در ناحیه مفاصل را نام برد، به علاوه کشیدن پاها برای ایجاد زاویه سازی جهت ورود آرتروسکوپ نیز می تواند بعد از جراحی موجب بی حسی در آن ناحیه شود که این عارضه موقت بوده و بعد ریکاوری از بین خواهد رفت.

 

چه زمانی می توان از جراحی آرتروسکوپی بهره برد؟

این سوال شاید برای شما پیش آمده باشد که آیا برای بهبودی تمامی درد های مفصل می توان از این جراحی بهره مند شد یا خیر؟
پاسخ به این پرسش منفی است. جراحی آرتروسکوپی می تواند نتیجه بخشی فوق العاده در درد های سطحی و عمومی در ناحیه مفاصل داشته باشد و در مواردی که جراحی تعویض مفصل ضروری نباشد جراحان این نوع جراحی را پیشنهاد خواهند داد. اما در افرادی که احتیاج به تعویض مفصل نیز دارند جراح می تواند از این روش برای بررسی ناحیه آسیب دیده استفاده کند.

آرتروسکوپی-لگن

انجام چه فعالیت هایی پس جراحی آرتروسکوپی ممنوع است؟

همانطور که اشاره شد این امکان وجود دارد که پس از جراحی آرتروسکوپی لگن بیمار با برخی عوارض مانند بی حسی در ناحیه لگن مواجه شود، لذا انجام برخی فعالیت ها تا زمان بهبودی کامل منع دارد. از جمله این فعالیت ها می توان موارد زیر را نام برد:

  • پیاده روی طولانی مدت
  •  رانندگی کردن
  • فعالیت های سنگین
  • ورزش کردن
  • استعمال دخانیات

دانشتن مراقبت های بعد از جراحی آرتروسکوپی لگن میتواند به تسریع روند بهبودی شما کمک کند.

هزینه جراحی آرتروسکوپی لگن

هزینه آرتروسکوپی لگن بنابر نوع تخصص پزشک ، محل آسیب دیده، هزینه بیهوشی و اتاق عمل و همچنین هزینه بیمارستان متغییر خواهد بود. لذا لازم به ذکر است برای رسیدن به نتیجه رضایت بخش در پی یافتن بهترین متخصص ارتوپد در کرج باشید.

امیدوارم این مطلب برای شما مفید بوده باشد. شما میتوانید سوالات و نظرات خود را در زیر این مطلب با ما در میان بگذارید.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 − 6 =