علت جوش نخوردن استخوان شکسته چیست؟

شکستگی استخوان ها ویژه دست ها، پاها و لگن در سالمندان یکی از اتفاقات نسبتا متداول است که در اثر تصادفات رانندگی، آسیب های ورزشی، زمین خوردن یا بیماری هایی مانند پوکی استخوان رخ می دهد. اکثر این شکستگی ها یا از طریق گچ گرفتن یا جراحی بهبود می یابند وفرد می تواند به زندگی عادی باز گردد. با این حال، در برخی موارد ممکن است که یک استخوان التیام نیافته و یا به اصطلاح جوش نخورد. عدم رسیدگی و درمان مناسب برای جوش نخوردن استخوان شکسته می تواند به یک وضعیت جدی تبدیل شود. به منظور آشنایی با علت و درمان جوش نخوردن استخوان شکسته تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

جوش نخوردن شکستگی استخوان ها

بهبودی یک استخوان شکسته معمولاً چند ماه طول می کشد تا اتفاق بیفتد.بسته به عوامل بسیاری، این روند بهبودی می تواند ۴ هفته یا تا ۶ ماه طول بکشد. هنگامی که یک استخوان شکسته ترمیم نمی شود و احتمال کمی وجود دارد که بدون جراحی بیشتر ترمیم شود، شکستگی به عنوان جوش نخوردن استخوان در نظر گرفته می شود. توجه داشته باشید که جوش نخوردن استخوان با بد جوش خوردگی استخوان کاملا متفاوت است.

علت جوش نخوردن یا عدم التیام شکستگی می شود؟

از مهمترین دلایل عدم جوش خوردگی استخوان می توان به عدم خونرسانی کافی به محل آسیب دیده، عفونت و بیماری های زمینه که روند بهبودی را کند می کنند، اشاره کرد. دلایل مختلفی برای خوب نشدن شکستگی وجود دارد که برخی به نحوه شکستگی مربوط می شوند و برخی ممکن است به سلامت بیمار مرتبط باشند. چند عامل خطر که احتمال شکستگی جوش نخورده را بیشتر می کند عبارتند از:

  • دیابت
  • سیگار کشیدن شدید
  • کم کاری تیروئید
  • عفونت در محل شکستگی
  • چاقی
  • تغذیه نامناسب
  • کمبود ویتامین D

هر یک از موارد ذکر شده می تواند خطر جوش نخوردن شکستگی را افزایش دهد، اما چندین مورد از آنها با هم می توانند احتمال بروز مشکلات در بهبود را تا حد زیادی افزایش دهند.

شکستگی و جوش نخوردن استخوان

چه عواملی در ترمیم استخوان شکسته موثر است؟

به طور کلی، دو عامل شدت شکستگی و عفونت استخوان تاثیر بسزایی در ترمیم یا عدم التیام شکستگی استخوان ها دارند که در ادامه به بررسی آن خواهیم پرداخت.

شدت شکستگی

هر چه شکستگی شدیدتر باشد، احتمال جوش نخوردن آن بیشتر است. شکستگی های شدید شکستگی هایی هستند که در اثر ترومای بزرگ مانند تصادفات وسایل نقلیه موتوری با سرعت بالا یا موتور سیکلت ایجاد می شوند. شکستگی‌های کمتر شدید معمولاً در اثر افتادن یا مکانیسم‌های پیچشی رخ می‌دهند. پزشکان اغلب شکستگی های شدید را شکستگی با انرژی بالا و شکستگی های کمتر شدید را شکستگی با انرژی کم می نامند. در شکستگی‌های پرانرژی، وسعت و شدت شکستگی بیشتر است، در حالی که شکستگی‌های کم انرژی معمولاً فقط شامل دو یا سه شکتسگی در ناحیه استخوان می‌شوند.

دلیل اینکه شکستگی‌های پرانرژی برای بهبودی مشکل دارند، به میزان آسیب وارد شده به استخوان و میزان آسیب وارد شده به خونرسانی به استخوان مربوط می‌شود. تمام بافت های بدن برای زنده ماندن و التیام به خون نیاز دارند. خونرسانی در استخوانی که به شدت آسیب دیده ممکن است دچار اختلال شود. این امر منجر به بهبود آهسته استخوان ( جوش خوردگی با تاخیر) یا عدم التیام (عدم جوش خوردن) می شود.

عفونت

هنگامی که یک استخوان آسیب دیده یا شکسته عفونی می شود، استئومیلیت نامیده می شود. عفونت، بهبودی استخوان شکسته را دشوار یا غیرممکن می‌کند، زیرا عفونت رشد استخوان را مختل کرده و ممکن است به جریان خون آسیب برساند. معمولا عفونت، استخوان را از بین برد ه و خون رسانی به استخوان را تقریباً غیرممکن می کند. به عفونت استخوان شکسته، جوش نخوردن عفونی نیز گفته می شود. درمان جوش نخوردن عفونی بسیار دشوار و زمان بر است، اما اولین قدم برای درمان، رهایی از عفونت است. هنگامی که عفونت از بین برود، تقریباً در همه موارد جوش خوردن استخوان به شکل صحیح امکان پذیر است.

علائم جوش نخوردن شکستگی استخوان ها چیست؟

شایع ترین علامت عدم جوش خوردن استخوان درد است. چه اندام در حال استفاده باشد، چه صرفاً در حالت استراحت، درد وجود دارد. این می تواند هفته ها، ماه ها یا سال ها طول بکشد. اگر درد ادامه داشت و برطرف نشد یا بهبود نیافت، خوب است که پزشک موارد را بررسی کند.

روش تشخیص جوش نخوردن شکستگی

عدم شکستگی استخوان ها چگونه تشخیص داده می شود؟

تشخیص جوش نخوردن استخوان شکسته نیاز به معاینه پزشکی و تصویربرداری مانند اشعه ایکس، ام آر آی یا سی تی اسکن دارد. پزشک بررسی می کند تا ببیند آیا در شکستگی استخوان ترمیم شده است یا خیر. اگر هیچ نشانه ای از بهبودی وجود نداشته باشد و درد مداوم باشد، تشخیص به احتمال زیاد شکستگی بدون جوش است.

آیا مداخله درمانی امکان پذیر است؟

بعد از تشخیص جوش نخوردن، قدم بعدی تعیین علت است. این به طور معمول شامل انجام آزمایشگاهی خون بیمار و تصویربرداری بیشتر در ناحیه آسیب دیده است. هنگامی که علت جوش نشدن مشخص شد، پزشک بهترین طرح درمانی را که احتمالاً شامل گزینه های جراحی و غیرجراحی می شود، با شما در میان می گذارد.

درمان جوش نخوردن استخوان شکسته

روش‌های مختلفی برای درمان جوش نخوردگی‌ های استخوان وجود دارد و رویکرد اصلی این است که به دلیل ایجاد جوش نخوردن پرداخته شده و سپس آن را ترمیم کند. درمان استخوان جوش نخوردن شکستگی ها به دو روش کلی درمان جراحی و غیر جراحی تقسیم بندی می شود که در ادامه به بررسی آن خواهیم پرداخت.

درمان غیر جراحی خوش نخوردن شکستگی

روش های غیر جراحی عبارتند از گچ گیری یا بریس و استفاده از محرک استخوان معمولا برای درمان عدم جوش خوردگی استخوان استفاده می شود. بی حرکت کردن و ثابت ماندن جوش نخوردن می تواند به بهبود شکستگی کمک کند. یک محرک استخوان می تواند بهبود استخوان را از طریق امواج اولتراسوند که باعث ایجاد تغییر بیولوژیکی می شود، تسهیل کند.

جراحی استخوان جوش نخورده

در برخی مواقع روش های غیر جراحی موفقیت آمیز نبوده و نیاز به مداخله جراحی است. به طورکلی، این جراحی با هدف مراقبت ازعمل مجدد رسیدگی به علت جوش نخوردن است و ترمیم با جراحی برای تسهیل ترمیم استخوان انجام می شود. جوش نخوردن ممکن است پس از انجام اولین جراحی ایجاد شود، با این حال احتمال ممکن است برای دستیابی به پیوند موفقیت آمیز شکستگی به جراحی دیگری نیاز باشد.

چگونه می توانید به افزایش ترمیم استخوان پس از شکستگی کمک کنید؟

بهبود استخوان نیاز به عدم حرکت و ثبات برای مدت معینی دارد که پزشک توصیه می کند. یکی از راه‌های کمک به بهبود استخوان‌ها، اجتناب از فعالیت‌ها و عاداتی است که شما را در معرض خطر بیشتری قرار می‌دهد. این کار با اطمینان از اینکه ناحیه برای مدت زمانی که پزشک پیشنهاد می‌کند ثابت می‌ماند، ازعدم شکستگی جوش خوردگی یا بد جوش خوردگی جلوگیری می‌کند. همچنین، خوردن یک رژیم غذایی خوب و متعادل به همراه اجتناب از استعمال سیگار برای سلامت کلی بدن و بهبود شکستگی ها نیز حیاتی است.

کلام آخر

شکستگی استخوان ها یکی از موارد نسبتا شایع است که به دلایل مختلف مانند سوانح رانددگی، تصادفات، خوردن زمین و سایر آسیب ها رخ می دهد. در اکثر موارد، شکستگی ها پس از مدت تعیین شده التیام می یابد، اما در برخی مواقع ممکن است جوش خوردن استخوان طولانی شده و یا به هیچ وجه صورت نگیرد. معمولا جوش نخوردن استخوان شکسته به شدت شکستگی، عفونت، عدم خونرسانی و برخی بیماری های زمینه ای مانند دیابت بستگی دارد. در صورت تشخیص عدم جوش خوردگی، روش های درمان غیر جراحی مانند گچ گیری مجدد و یا عمل جراحی انجام می گیرد. در پایان توصیه می شود مراقبت های پس از شکستگی استخوان را جدی گرفته و در صورت عدم الیتام استخوان به متخصص ار توپد مراجعه نمایید.

مطالب مرتبط
8 Responses
  1. سلام آقای دکتر، ۶ هفته پیش در اثر چرخش ناگهانی در یک سطح شیب دار استخوان تیغه بیرونی پای راست بنده شکست و متاسفانه الان بعد از ۶ هفته که پای بنده در گچ بوده با کوچکترین برخورد با زمین به شدت درد می کند. دکتر ارتوپدم هر دو هفته عکس گرفته و گفت بعد از هفته ۶ باز کنم ولی شدیدا احساس درد در ناحیه شکستگی دارم، به نظرشما چکار باید کرد. پیش پزشک دیگری بروم یا چکار باید بکنم؟؟؟ ممنونم

    1. سلام به شما
      این حالت به اسم شکستگی جونز شناخته میشه و عموما نسبت به درمان مقاومه
      اگر درد شما خیلی شدید باشه، بنده همزمان از بیماران ام‌آر‌آی میگیرم تا روند جوش خوردگی مشخص بشه
      در کل جای نگرانی نیست و با فیزیوتراپی و پیگیری قابل درمانه. حتما به پزشک مراجعه کنید

  2. سلام من پام پیچ خورده توبروزیته متاتارسال ۵ شکسته یک ماهه گچ گرفتم حالا عکس گرفتم یکم باز هم شده چکار باید بکنم

    1. سلام بر شما
      این شکستگی به اسم جونز شناخته میشه و دیر جوش میخوره
      حتما با ارتوپد مشورت کنید و درمان و فیزیوتراپی رو پیگیری کنید

  3. سلام من دستم بر اثر افتادن استخوان هورموس بزرگ در رفته و ترک هم دارد دکتر فقط جا انداخته عمل نکرده آیا خودش خوب میشه

    1. سلام
      اگر جابجایی کم باشه بهترین حالت همین روش درمانی است که برای شما در پیش گرفته شده
      استخوان اون ناحیه به دلیل بافتی که داره سریع جوش خواهد خورد

  4. سلام و عرض ادب اقای دکتر دو ماه پیش در اثر تصادف شدید دچار شکستگی استخوان هومروس ومورد عمل جراحی باز قرار گرفتم بعد از چهل روز عفونت پین و پلاک قسمت بالایی از جا در رفته و صدای استخوانم را احساس میکنم ایا با این حال جوش خواهدخوردو الان در حال استفاده از انتی بیوتیک هستم لطفا در صورت امکان راهنمایی بفرمایید

    1. با سلام
      در وهله اول باید عفونت کنترل شود. جای نگرانی نیست. ممکنا همکاری که شما را جراحی کردند این موارد را در نظر دارند.
      نواحی که جراحی شدند خونرسانی خوبی دارند. بدون شک با رفع عفونت، روند جوش خوردن استخوان هم سریعتر خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه + پنج =